Een nieuw verwarmingssysteem kiezen is een geweldige kans om energie te besparen en uw ecologische voetafdruk te verminderen. Verwarmen op gas wordt door de overheid beschouwd als milieuvriendelijk en modern, omdat propaan verwarmingsystemen tot 68% minder broeikasgassen genereren dan elektriciteit. Propaangas systemen geven u alle mogelijkheden van aardgas om uw woning rendabel te verwarmen. 

Centrale verwarmingsketels

Eén brandstof voor heel uw huis. Met propaan heeft u centrale verwarming voor vloerverwarming of klassieke radiatoren, maar u kan ook warm water genereren, heerlijk koken op een gasfornuis, en de gezelligheid ervaren van een gashaard. In België zijn heel wat fabrikanten actief die ook CV ketels voor propaangas leveren, met het HR en HRtop label. Indien u later overstapt op aardgas dan hoeft u geen nieuwe CV ketel aan te schaffen, deze kunnen eenvoudig omgebouwd worden (met behulp van een installateur) naar een CV ketel voor aardgas.

Gascondensatieketels

Gascondensatieketels zijn efficienter dan gewone ketels en produceren minder koolstofoxide, terwijl ze uw huis evengoed verwarmen. Oudere types van ketels zetten amper 60% van het gas om in bruikbare warmte. Condenserende gasketels zetten minstens 86% van he gas om in bruikbare warmte. Een nieuwegasketel in combinatie met een thermostaat is een efficient verwarmingssysteem, waardoor u minder verbruikt en uw gasfactuur lager zal zijn. 

Soorten gasketels

ACV Buderus
Vaillant Ariston
Renova Bulex Viessmann

Kachels, openhaarden en sfeerhaarden

Een gaskachel is de ideale oplossing voor gezellige en zalige warmte, met een minimum aan onderhoud. Gaskachels zijn proper, ze werken efficient en verwarmen snel. Alle gaskachels gaan zuinig om met energie, en zijn dus ook milieuvriendellijk. Met een eenvoudige druk op de knop kan u genieten van deze zalige warmte! 
Er bestaat een breed aanbod aan gaskachels en gashaarden, aangepast aan elk budget en woonstijl. Er zijn strakke inbouw gashaarden, design gashaarden, open haarden en gasvuren met een klassieke schouw. 

Soorten gashaarden

Faber Sfeerwarmte Barbas
Oranier Cosyflame
Drufire Well Straler

Mobiele gasapparaten

Wist u dat er heel wat handige mobiele toestellen bestaan waarvoor je propaangas kan gebruiken? U kan deze kachels als bijverwarming gebruiken in de caravan, camper, bouwunit, ... Het is altijd belangrijkd dat u een kachel kiest dat een CE-label heeft en dat beveiligd is tegen onvolledige verbranding. 

Bijverwarming op gas

Er bestaan propaankachels en bijverwarming op gas voor de verwarming van kleine ruimtes tijdens de koude winterdagen. De gaskachel kan je aansluiten op gasflessen of op een gastank, naargelang uw verbruik. Dit type bijverwarming is zeer geschikt om passiefhuizen extra te verwarmen bij zeer koude temperaturen. 

Terrasverwarming

Met bijkomende terrasverwarming kan je lang en in alle comfort genieten van uw tuin of terras. Er bestaan verschillende modellen terrasverwarmers, varierend van de klassieke terrasverwarmer tot de gezellige toestellen die de charme van vuurvlammetjes op uw terras brengen.