Steeds meer mensen kiezen voor verwarming op propaangas, een prijsbewuste, veilige, duurzame en multifunctionele energiebron. 

Propaangas is niet duur

Propaan is een goede oplossing voor uw portemonnee. Je hoeft geen grote investeringen te doen om een propaangastank te plaatsen, omdat je de tank kan huren. Daarnaast is een gascondensatieketel een pak goedkoper dan een condensatieketel voor stookolie. Terwijl je een gasketel elke twee jaar moet onderhouden, moet dit bij een stookolieketel jaarlijks gebeuren. 

Propaangas is veilig

Gastanks zijn zo stevig gemaakt dat de kans op lekken zo goed als onbestaand is. Om de veiligheid te garanderen, wordt de tank gekeurd en onderhouden door de gasleverancier. De beschermde gasleidingen liggen diep onder de grond waardoor ze even veilig zijn als aardgasleidingen. 

Propaan is milieuvriendelijk

Propaan is een propere energiebron. De uitstoot van CO2, fijn stof en roet ligt zeer laag. Propaan kan je perfect combineren met andere hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen of een zonneboiler. Dat maakt van propaan de ideale energiebron om je ecologische voetafdruk te verminderen. 

Propaangas, een waaier aan toepassingen

Propaan is niet enkel geschikt voor een gasfornuis, maar kan alle toepassingen aan! Centrale verwarming, koken, sanitair warm water, ... Bovendien zijn er heel wat handige toestellen op de markt zoals gasbarbecues, terrasverwarmers en gaskachels. 

Propaangas voor elk verbruik 

Voor een klein gasverbruik kan je best propaangas in gasflessen gebruiken. Bij een groter verbruik is een gastank aangewezen. Die plaats je in de tuin en afhankelijk van de toepassingen en het verbruik kan er gekozen worden voor een ondergrondse of bovengrondse gastank.