Wist u dat er eigenlijk niet zoveel verschil bestaat tussen aardgas en propaangas (LPG)? 

Dezelfde toepassingen

Aardgas en propaan worden beide gebruikt voor verwarming, koken, drogen en sanitair warm water, en u merkt geen enkel verschil in gebruik. Propaangas kan, net zoals aardgas, fungeren als brandstof voor het fornuis, de boiler, de centrale verwarming (individuele radiatoren én vloerverwarming), inbouwhaarden, terrasverwarming, zwembadverwarming en bijverwarming. Bovendien kan u propaan gebruiken voor gasbarbecues. 

Dezelfde kwaliteiten

Zowel propaangas als aardgas behoren tot de zogenaamde groene energiebronnen. Ze zijn zuinig en milieuvriendelijk. Ze kenmerken zich namelijk door hun lage CO- en zwaveluitstoot en een minimale roetafzetting. Propaangas is een milieuvriendelijke energiebron, die perfect combineerbaar is met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, een zonneboiler, gaswarmtepomp of warmtekrachtkoppeling. 

Veiligheid troef

De veiligheid van aardgas en propaangas wordt gegarandeerd. De gasinstallatie met gasketel, gastank en leidingwerk voldoet steeds aan strenge normen, namelijk het Cerga kwaliteitslabel voor gasinstallateurs. Dit bestaat zowel voor propaangas als voor aardgas. U kan hierover meer informatie winnen bij Seminck Gas. 

Gemakkelijk overschakelen

Propaangastanks worden vaak geplaatst in gebieden waar geen aardgas aanwezig is, of in afwachting van aardgas. De ombouw van toestellen van propaan naar aardgas is eenvoudig en de kosten lopen niet hoog op (de aansluiting van aardgas bedraagt ongeveer 250 euro afhankelijk van CV-toestel en installateur)